VİZELER

VİZELER

3 Eylül 2012 tarihi itibariyle esasen bütün Schengen vize başvuruları iDATA firmasının bürolarına yapılacaktır. Öncesinde randevu alınmasına gerek yoktur ve başvuru sahipleri iDATA`ya şahsen başvurmak zorunda değiller. Başvurularını vekalet verdikleri bir kişi aracılığı ile de ibraz edebilirler (vekaletname örneğini burada bulabilirsiniz: www.ankara.diplo.de/vekaletname). Gerekli görülmesi halinde Vize Bölümü şahsen görüşmek üzere başvuru sahibini Vize Bölümüne çağırabilir. Almanya`nın Vize Bölümleri biyometrik kimlik belirleme (parmak izi) sistemine geçtikten sonra her 5 yılda bir şahsen başvuruda bulunulması gerekecektir.

iDATA`nın Türkiye`deki 7 bürosu Pazartesi – Cuma arası saat 08.00 ila 18.00, Cumartesi ise 08.00 – 12.00 arası hizmet vermektedir. İzmir ve Antalya`daki büroları 1 Kasım 2012`de faaliyete geçecektir. Ana hedefi Almanya olan seyahatler için, başvurular herhangi bir iDATA bürosuna ibraz edilebilir. iDATA ise bu başvuruları otomatik olarak başvuru sahibinin ikamet bölgesine bakan Vize Bölümüne iletir. Seyahatin ana hedefi başka bir ülke ise, ona göre yetkili Schengen temsilciliğine başvurulmalıdır.

Başvuru formları iDATA, Büyükelçilik ve Başkonsolosluklardan temin edilebilir. Başvuru formları ücretsizdir. Bu formları ayrıca Büyükelçiliğin www.ankara.diplo.de, İstanbul Başkonsolosluğu`nun www.istanbul.diplo.de ve İzmir Başkonsolosluğu`nun www.izmir.diplo.de adresli internet sayfalarından da indirebilirsiniz. Bu sayfalarda başkaca ayrıntılı bilgi ve bilgi notu da bulabilirsiniz.

Vize harçları iDATA`ya TL veya AVRO olarak ödenebilir. Kısa süre içersinde kredi kartı ile de ödeme imkanı getirilecektir.

444 8493 (444VIZE) numaralı telefondan ulaşabileceğiniz çağrı merkezinden iDATA, vize ile ilgili tüm sorulara yönelik danışmanlık hizmeti vermektedir. Bu telefon görüşmeleri Türkiye`deki normal sabit hat tarifesine göre ücretlendirilmektedir.

iDATA`nın internet sayfasından ve kısa süre sonra da akıllı telefonlar için oluşturulacak bir uygulama (App) vasıtasıyla başvurunuzla ilgili işlemlerin hangi aşamada olduğunu takip edebilirsiniz. iDATA firmasının hizmetleri ve temsilcilikleri hakkında ayrıntılı bilgiye en geç 27.08.2012 tarihi itibariyle www.idata.com.tr adresinden de ulaşabileceksiniz. Sadece gerekli belgelerle birlikte ibraz edilen eksiksiz doldurulmuş vize başvuru formları işleme alınabilecektir. Eksik başvuruların işleme alınması mümkün değildir.

Vize başvuru tarihinden önce son 10 yıl içinde düzenlenmiş pasaportlara vize verilebilmektedir. Daha eski pasaportlara vize verilmesi mümkün değildir. Başvuruda bulunmadan önce lütfen pasaportunuzun 10 yıldan eski olup olmadığını kontrol ediniz ve icabında pasaportunuzu yenileyiniz. Eski pasaportun sadece süresinin uzatılması yeterli değildir. Ayrıca pasaportun en az iki boş sayfası olmalı ve planlanan seyahatten sonra da en az üç ay daha geçerli olmalı.

Gerekli vesikalık resimler ise biyometrik özelliklere uygun resimler olmalı, yani resimler 6 aydan eski olmamalı ve 45 milimetre X 35 milimetre ebatında olmalı.

iDATA firmasının hizmetinden yararlanmak istemeyen başvuru sahipleri, bulundukları bölgeye bakan yetkili Vize Bölümlerine de başvuruda bulunabilirler. Bu şekilde başvurular için öncesinde 444 8493 (444VIZE) numaralı telefondan randevu alınması gerekir. Schengen vize randevuları ücretsiz olup boş randevu durumuna göre verilebilecektir.

Yurt dışı seyahat sağlık sigortası ile ilgili gerekli bilgiye ayrıca hazırlanmış olan “Seyahat Sağlık Sigortası Hakkında Bilgi Notu”ndan ulaşabilirsiniz.

Olağan durumlarda başvurunun işleme alınabilmesi için bilgi notlarında belirtili belgelerin ibrazı yeterlidir.

İstisnai durumlarda ek belgeler ve bu belgelerin Almanca tercümeleri de istenebilir.

Eğitim görmek istediğiniz alan ve Kanada’da kalmak istediğiniz süreye bağlı olarak, hem Kanada’ya giriş vizesi, hem de öğrenci belgesine ihtiyacınız olacaktır. Ayrıca,bir sağlık kontrolünden de geçmeniz gerekecektir.

Kanada vizesi için en önemli koşul,vize görevlisinin vize talebinde bulunan kişi hakkında aşağıdaki konularda ikna olması gerekmektedir:

Kendi ülkelerine geri dönüs niyetinde olup Kanada’da kalma amaci tasimamalari; Herhangi bir sabika kayitlarinin bulunmamasi ve güvenlik riski olusturmamalari Kanada’da bulunduklari süre boyunca yolculuk ve diger masraflarin tümünü karsilayabilecek maddi olanaklara sahip olmalari Gerekli yasal izin verilmedikçe Kanada’da çalisma ve egitim görme niyeti tasimamalari Eger 18 yasindan küçükseniz, velilerden, noter tasdikli izin kagidi, ayrica Kanada’da size velayet edebilecek bir kisinin yazili onayini getirmeniz zorunludur.

Turist Vizesi ile 6 aylik Programlar

Kanada’da 6 aylik ve/veya 6 aya kadar Ingilizce, Fransizca ve diger programlara katilmak için sadece Turist Vizesine ihtiyaciniz vardir. Kanada’dan ayrilmadan ve bir Kanada Büyükelçiligi veya Konsolosluguna basvurmadan bu süre kesinlikle uzatilamaz veya egitim gördügünüz bir alandan digerine geçilemez.

Gerekli belgeler

Doldurulmus vize basvuru formu
18 yas ve üzeri her kisi için eksiksiz doldurulmus “Ilave Aile Bilgileri” ile “Ögrenim ve Is Geçmisi” formlari En az 6 ay geçerlilik süresi olan bir pasaport Kanada’da taninan bir egitim kurulusundan, egitim alanini ve süresini belirleyen bir kabul mektubu (akseptans) Egitim,ulasim,konaklama ve diger masraflari karsilayabileceginize dair finansal durumunuzu gösterir evraklar (banka hesabi vs)

Maddi durumunuz ile ilgili bilgiler ;

– Çalisiyor iseniz maas bordrosu, toplam hizmet yili, sosyal sigorta giris bildirgesi ve izin belgesi, oda sicil kaydi, vergi levhasi, son bir yillik banka hesap dökümü, tapu ve diger özel mülk belgeleri vs..
– Çalismiyor iseniz aileniz ile ilgili yukarida belirtilen belgelerin yaninda, veliniz tarafindan verilecek Kanada’da kalacaginiz süre boyunca egitim ve yasam masraflarinizi karsilayacagina dair noter tasdikli taahhütname ve buna kanit olarak sunulacak maddi durum bilgileri
– Son alti ay içerisinde çekilmis ve arkasinda adi soyadi,dogum tarihi yazili iki adet vesikalik fotograf Kanada’da yapacaginiz egitimin ileriye dönük planlariniza ne ölçüde faydali olacagini kisaca anlatan bir niyet mektubu
– Cumhuriyet bassavciligindan alinacak iyi hal kagidi
– Vize ücretinin herhangi bir Garanti Bankasi subesindeki 9091287 CAD numarali hesaba yatirdiginiza dair banka dekontunun asli; turistik vize giris ücreti için $ 75 CAD, çok giris için $ 150 CAD’dir.
*Basvurular, gerekli ücret Büyükelçilik hesabina tam olarak yatmadigi sürece isleme alinmamaktadir.
*Basvuru geri çekildigi takdirde ve vize talebi red oldugunda geri ödeme kesinlikle yapilmamaktadir.

Ögrenci Vizesi ile 6 aydan daha uzun programlar

6 aylik programlarin disinda, diger tüm egitim talepleri için ögrenci vizesi almak gerekmektedir.
Gerekli belgeler:

– Doldurulmus ögrenci vizesi basvuru formu
– 18 yas ve üzeri her kisi için eksiksiz doldurulmus “Ilave Aile Bilgileri” ile “Ögrenim ve Is Geçmisi” formlari
– En az 1 yil geçerlilik süresi olan bir pasaport
– Kanada’da taninan bir egitim kurulusundan, egitim alanini ve süresini belirleyen bir kabul mektubu
(akseptans)
– Egitim,ulasim,konaklama ve diger masraflari karsilayabileceginize dair maddi durumunuzu gösterir evraklar (banka hesabi vs)
– Okul masraflarinizi karsilayabileceginizi gösterir maddi bilgileriniz
– Yasam masraflarinizi karsilayabileceginizi gösterir en az 10.000 Kanada Dolari banka teminati

Maddi durumunuz ile ilgili bilgiler ;

– Çalisiyor iseniz maas bordrosu, toplam hizmet yili, sosyal sigorta giris bildirgesi ve izin belgesi, oda sicil kaydi, vergi levhasi, son bir yillik banka hesap dökümü, tapu ve diger özel mülk belgeleri vs..
– Çalismiyor iseniz aileniz ile ilgili yukarida belirtilen belgelerin yaninda, veliniz tarafindan verilecek Kanada’da kalacaginiz süre boyunca egitim ve yasam masraflarinizi karsilayacagina dair noter tasdikli taahhütname ve buna kanit olarak Sunulacak maddi durum bilgileri
– Son alti ay içerisinde çekilmis ve arkasinda adi soyadi,dogum tarihi yazili iki adet vesikalik fotograf
– Kanada’da yapacaginiz egitimin ileriye dönük planlariniza ne ölçüde faydali olacagini kisaca anlatan bir niyet mektubu
– Cumhuriyet bassavciligindan alinacak iyi hal kagidi
– Vize ücretinin herhangi bir Garanti Bankasi subesindeki 9091287 CAD numarali hesaba yatirdiginiza dair banka dekontunun asli; ögrenci vize ücreti için $ 125 CADdir

ONEMLI HATIRLATMALAR

*Basvurular, gerekli ücret Büyükelçilik hesabina tam olarak yatmadigi sürece isleme alinmamaktadir.
*Basvuru geri çekildigi takdirde ve vize talebi red oldugunda geri ödeme kesinlikle yapilmamaktadir.
*Quebec eyaletinde egitim için, Ouebec hükümetinin verecegi bir onay belgesi gerekmektedir (CAQ). Okulunuz size CAQ ile ilgili gerekli formlari gönderecektir yada bu belgeden muaf oldugunuzu bildirecektir.
*Basvuru formlari Ingilizce veya Fransizca olarak doldurulmali ve basvuru sahibi tarafindan imzalanmis olmalidir.
*Imzasiz,eksik yada tam yanitlanmamis basvurular iade edilir. Basvuru formlari Türkçe dolduruldugu takdirde iade edilir.
*Basvurunun iade edilmesi son kararin gecikmesine yol açabilir.
*Basvurunuzu posta ile yapiyorsaniz, güvenilir bir kurye veya kargo sirketi ile göndermelisiniz ve pasaportunuzun iadesi için de masraflari tarafinizca karsilanacak sekilde ayarlamayi yapmaniz gerekmektedir.
*Vize verme yetkisi yalnizca Büyükelçilige aittir ve Kanada’nin Göçmenlik Yasa ve Mevzuati esas alinarak degerlendirilir.
*Türk vatandaslarinin turistik vizeleri bir günde sonuçlanmaktadir.
*Büyükelçilik, verilecek kararin birkaç gün gecikmesine yol açabilecek kisisel mülakata çagirma yada basvuru ile herhangi bir belgeyi talep etme be Büyükelçilige sunulan evraklari hazirlayan kisi veya kurulusla temasa geçerek herhangi bir belgenin dogrulugunu arastirma hakkini sakli tutmaktadir.

1 Nisan 2009 tarihi itibari ile İngiltere Başkonsolosluğu (UK Border Agency-UKBA) yeni vize uygulamasına geçmiştir.

Vize türleri ikiye ayrılmıştır, uzun süredir uygulanan “ student visitor” – öğrenci ziyaretçi vizesi , 26 haftaya kadar olan dil okullarına ve yaz okullarına katılmak isteyen öğrenciler için aynen uygulanmaya devam edecektir.

26 haftanın üzerinde olan programlara katılmak isteyen öğrencilerin başvurduğu uzun dönemli öğrenci vizelerinin isimi “General Student Visa (GSV)“ Genel Öğrenci Vizesi olarak değiştirilerek yeni bir takım kurallar getirilmiştir.

Point Based System (PBS) olarak isimlendirilen Puana Dayalı Sistemde öğrencilerin uzun dönemli vize alabilmesi için 40 puana hak kazanabilmeleri ve İngilizce bilgilerinin A2 (Temel ve üzerinde seviye) seviyesinde olması gerekmektedir.

Confirmation of Acceptance of Study (CAS) olarak geçen ve öğrenci adına göçmenlik sponsoru konumunda olacak olan, eğitim kurumundan gönderilen orjinal kabul mektubu 30 puan değerinde olacaktır. Eğitim kurumunun lisanslı sponsor olabilmesi için UKBA listesinde A veya B kategorisinde kayıtlı bir okul olması gerekmektedir. Sponsor olan okul; öğrencinin okula devam etmesini sağlayıp, bu konudan sorumludur ve Göçmenlik Ofisine düzenli olarak bilgi verecektir.

Kayıtlı olmayan bir okula gitmeye karar verirseniz, kabul mektubundan 0 puan alırsınız .

10 puan ise finansal belgelerden alınır. Finansal belgelerinizin kurs ücreti ve yaşam giderlerinizi kapsaması gerekiyor. Londra ‘ da bir okula gidecek öğrencilerin okul ücreti + her ay için aylık GBP 800 ,

Londra dışında bir okula gidecek öğrencilerin ise okul ücreti + her ay için aylık GBP 600 ,

Londra ‘ da bir eğitim kurumuna (üniversite) 12 aydan fazla gidecek öğrencilerin okulun ilk yılının ücreti + 1 yıl için GBP 9,600 ,

Londra dışında bir eğitim kurumuna (üniversite) 12 aydan fazla gidecek öğrencilerin okulun ilk yılının ücreti + 1 yıl için GBP 7,200 baz alınarak banka hesabında 28 gün süre ile göstermeleri gerekmektedir. Konsolosluğa vize başvurusunda bulunan öğrencinin o gün itibari ile hesabının 28 gün olması ve banka defterlerinin 28.gün işletilmesi gerekmektedir.

Vizeye verilecek belgeler özellikle banka yazıları, diplomalar, not dökümleri ingilizce olacaktır. Evraklar Türkçe olarak alındı ise yeminli tercüme bürolarından İngilizceye çeviri yaptırılıp noterden tasdik yaptırılacaktır. Banka cüzdanları ve yazıları başvuru sahibine ait olmalıdır.

Genel Öğrenci Vizesine başvuracak öğrenciler İngilizelerini aşağıdaki şekillerde kanıtlayabilirler:

İngilizce eğitim veren okullardan mezuniyet belgesi, ve ingilizce eğitim verildiğini gösteren yazi (en az 3 yıl) , Üniversitede hazırlık yılı okunduğuna dair belge, İngiltere’ de veya Türkiye’de bir ingilizce dil okulundan alınmış sertifika, Cambridge ESOL/ KET testleri, IELTS /TOEFL belgeleri yeterlidir.

Genel Öğrenci Vizesine başvuru yapmaya hak kazanan öğrenciler, İngiltere’ de bir dil okuluna en az 28 hafta olmak üzere başvuru yapar ve vize verildiğinde okul zamanında haftada 20 saat tatillerde ise tam zamanlı çalışma izinine sahip olurlar, ingilizce eğitimlerini maksimum 3 yıla kadar uzatabilirler. Başvurularda VAF9 başvuru formunu ve Appendix 8 General Student formunu doldururlar ve uzun dönem öğrenci kontrol listesinde istenen belgeleri tamamlarlar.

Öğrenci Ziyaretçi Vizesi; 2- 26 haftaya kadar olan kurslara katılacaklar için geçerlidir. Bu vizeye sahip olanlar vizelerini İngiltere’de uzatamazlar ve çalışma iznine sahip olamazlar. Başvurularda VAF1 D başvuru formunu doldurur ve öğrenci ziyaretçi kontrol formunda istenen belgeleri tamamlarlar.

Yaz okulu 8-17 yaş grubu vizeleri; Öğrenci ziyaretçi vize türüne giren bu grup VAF1A başvuru formunu doldurur ve 18 yaş altı Öğrenci vizesi kontrol formunda istenen belgeleri tamamlarlar ve mutlaka anne ve babadan yalnız olarak yurtdışına çıkabilmesi veya grup ile gidiyorlarsa grup liderlerinin isimleri verilerek noterden muvafakatname çıkartılır, ingilizceye çeviri yaptırılarak yine noterden tasdik ettirilir. Vize başvurusuna velileri veya grupla gidecek öğrenciler öğretmenleri ile gidebilirler.

İngiltere Konsolosluğu Öğrenci vize başvurularında Eylül 2007 itibari ile değişiklik yaptı. Bundan böyle başvurular Öğrenci vizesi ve Öğrenci Ziyaretçi Vizesi olarak ikiye ayrılıyor. İngiltere Konsolosluğu Parmak İzi uygulamasına geçmiş olup tüm başvuru sahiplerinin mutlaka konsolosluğa bireysel başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvurular Vize Başvuru Ofisinin internet sayfasından www.visainfoservices.com randevu alarak yapılabilmektedirler.


1. VAF1A Başvuru formu, tümü İNGİLİZCE/siyah tükenmezle doldurulmuş ve müracaatçı tarafından imzalanmış olmalıdır
2. İçinde boş vize sayfaları bulunan geçerli pasaport
3. Eğer varsa eski pasaportlarınız.
4.İki adet yakın zamanda çekilmiş vesikalık fotoğraf – bilgisayarda taranmış kopyalar olmamalı- (fotoğraflar beyaz arka zeminde çekilmiş olmalı ve başvuru formuna yapıştırılmalıdır)
5. Geçerli pasaportunuzun 1-4e kadar olan sayfalarının fotokopileri
6. Doğru vize harcı sadece Türk Lirası olarak
7. Aşağıdaki bilgileri içeren Birleşik Krallık’taki üniversite/okul/kolejden geçerli bir kabul mektubu: [aslı + 1 fotokopisi]
i) kurs ücreti ve ödendi ise makbuzu;
ii) konaklama detaylarınız ve tutari;
iii) haftada kaç saat eğitim göreceğiniz;
iv) kursun başlangıç ve bitiş tarihleri;
8. Ailenizin Maddi Durumu Gösterir Belgeler
a. Veli çalışıyor ise Maaş bordroları veya gelirinizi gösterir belgeler [asılları + fotokopileri]
b. Eğer iş sahibi iseniz firmasının belgelerini sağlayınız: Ticaret Odası kaydı, en son vergi levhanız, imza sirküleri, ticaret sicil gazetesi [fotokopileri] İlgili paragrafların İngilizce’ye tercüme edilmesi zorunludur
c. Banka cüzdanları veya Banka Yazıları (asılları + fotokopileri – Minimum son 2 aya ait hesap hareketleri – Özellikle bu amaç için bankanızdan antetli kağıda hesap dökümü istenebilir.] Banka yazısının İngilizce olması zorunludur
e. Malvarlığınız varsa bunu kanıtlayıcı belgeler [Noter tasdikli kopya önerilir]
9. Kayıtlı olduğunuz okunuzdan öğrenci belgeniz [aslı +fotokopi]
10. 18 yaşının altında anne-baba/veli ile seyahat etmeyen tüm çocuklar, yanlarında anne-baba/velileri tarafından seyahat etmelerine izin verdiklerini teyid eden noter tasdikli muvafakatname. [Aslı+fotokopi] İngilizce olması zorunludur.Grupla gideceklerin GRUP LİDERLERİ adına muvafakatname vermeleri gerekmektedir.
11.Nüfus Müdürlüğünden VUKUATLI NÜFUS ÖRNEĞİ-Türkçe+İngilizce

Kısa süreli turistik vize başvurusu için gereken evrak listesi aşağıda yer almaktadır. Belgeler iki ayrı dosya halinde ve aşağıdaki sıraya göre düzenlenmiş olmalıdır :

1. Dikkatlice doldurulmuş, tarih atılmış ve imzalanmış Schengen formu

2. Pasaportun aslı
* Pasaport on (10) yıldan (veriliş tarihi) eski olmamalıdır.
* Pasaport üzerinde en az iki (2) boş vize sayfası bulunmalıdır.
* Pasaport, vizenin sona eriş tarihinden itibaren en az üç (3) ay süreyle geçerli olmalıdır.

3. Varsa, pasaporttaki vizeli ve mühürlü tüm sayfaların fotokopisi

4. Gidiş-dönüş uçak biletleri rezervasyonu

5. Nüfus cüzdanı fotokopisi

6. Standartlara uygun (yüz görünür), yeni çekilmiş, %18 gri fonlu iki (2) adet vesikalık fotoğraf

7. Vize başvurusu sırasında ödenecek 60 avro karşılığı TL (vize reddedilse de iade edilmez)

8. Tüm seyahat süresince, ülkeye geri dönüş, acil tıbbi bakım ya da acil hastane bakımı masraflarını kapsayan 30.000 € tutarında Schengen bölgesi için geçerli seyahat sigortası

9. Konaklama belgeleri :
* Otel rezervasyonu
* Okul akseptansı

10. İş ile ilgili belgeler :
* Başvuru sahibi öğrenci ise :
Öğrenciler için:mevcut sene için Fransızca veya İngilizce okul veya üniversiteden belge
Başvuru sahibi reşit değilse ve yalnız seyahat seyahat edecekse veya ebeveynlerden biri eşlik edecekse :
Ebeveynlerden noter tasdikli muvafakatname (Bu durum çoçukla birlikte giden ebeveyn tek başına velayet hakkına sahip ise ya da tek ise). Belgede davet eden kişinin soyadı ve açık adresi, kalış süresi belirtilmiş olmalı. Ayrıca davet eden kişi ve velayet hakkı bulunan kişiden imzalanmış olmalıdır ve bu evrakla birlikte davet edenin ve velayete sahip olan kişinin kimlik kartı aslı ya da fotokopileri gerekmetedir.

* Başvuru sahibi çalışan ise :
İşyerinden vize talep edilen süre için izin belgesi
SGK giriş bildirgesi ve hizmet dökümü

* Başvuru sahibi şirket sahibi, ortak vb. ise :
Ticaret ve Sanayi odası kaydı
Vergi levhası ve resmi gazete

11. Mali durum belgeleri :
* Bankadan kaşeli ve imzalı son 3 aya ait şahıs hesabı dökümü veya dökümleri veya banka hesap cüzdanının orijinali.
* Gelirleri kanıtlayacak belgeler, son 3 aylık maaş bordrosu vb.

12. Kişisel belgeler :
Türk vatandaşı olmayanlar için Türkiye’de oturma ve çalışma izni

Not: Belgelerin asıllarıyla, size iade edilmeyecek her belgenin bir suretini yanınızda bulundurmanız gerekir. Belirtilen belgelerden başka belgeler de istenebilir. Talep edilen tüm belgelerin sunulması, vizenin mutlaka onaylanacağı anlamına gelmez. Başvuru ücreti tarafınıza iade edilmez. Talebinizin incelenmesini kolaylaştıracak her tür belgeyi dosyanıza ekleyebilirsiniz (Örn : vize düzenlenmiş eski pasaportlarınız…).

Ankara Belçika Büyükelçiliği ve İstanbul Belçika Başkonsolosluğu (01.02.2013 tarihinde itibaren) seyahat planlarınızı kolaylaştırmak amacı ile vize başvurularında yeni bir sisteme geçiş yapmıştır. Yeni sistemde Belçika için yapacağınız vize başvurularınız VFS şirketi tarafından sağlanan Vize Başvuru Merkezi aracılığı ile kabul edilecektir. Bu sistem sayesinde başvuru sahipleri randevu aldıkları gün ve saatte vize başvuru merkezine gelecekleri için, içeriye girmek için beklemek zorunda kalmayacak ve bu da bütün başvuru sahipleri için büyük bir kolaylık sağlayacaktır. VFS -”Visa Foreign Services” firması Belçika Büyükelçiliği ve Başkonsolosluğu adına bu hizmeti gerçekleştirmeye yetkilidir. Vize başvurunuzu yapmak üzere gerekli olan randevuyu almak için lütfen Belçika Vize Bilgi ve Randevu Servisi’ni aşağıdaki numaradan arayınız:

(212) 373-5804

Vize Bilgi ve Randevu Servisini arayarak randevu alabilir veya ibraz edilmesi gereken belgeler hakkında bilgi edinebilirsiniz. Belçika Vize Bilgi ve Randevu Servisi Türkiye`deki resmi tatill günleri dışında, Pazartesi – Cuma günleri arasında saat 08.30 ‘den 17.00’e kadar telefonları kabul etmektedir. Telefonda randevu alırken geçerli pasaportunuzu yanınızda hazır bulundurmanız gerekmektedir.

İstanbul Belçika Vize Başvuru Merkezi:

Cumhuriyet Caddesi 193 Harbiye Sisli Istanbul

info.belgiumtr@vfshelpline.com (Call center ‘le ilgili sorular)

feedback.belgiumtr@vfshelpline.com (Dosya ilgili takip)

Vize Başvuru Merkezi Hizmet saatleri:

Haftaiçi hergün 08:30- 17:00

Vize Başvuru hizmet bedeli her bir başvuru için 45 TL’dir. ve nakit ödenecektir. Vize ücreti buna dahil değildir.

Daha fazla bilgi icin http://www.vfsglobal.com/belgium/turkey sitesine başvurabilirsiniz.

Vize başvurusunun kabul edilip edilmeyeceği konusunda telefonda herhangi bir bilgi verilmesinin mümkün olmadığına dikkatinizi çekeriz.

Dikkat:
• Müşterinin Başkonsolosluğun vize bölümüne yalnızca (212) 243-3300 telefon no.sundan aldığı randevu ile her zaman vize müracaatı yapma imkânı vardır. Lütfen 15.00 ve 16.30 yerel saatleri arasında telefon ediniz. • Diplomatik ve Hizmet pasaport sahipleri vize müracaatlarını doğrudan Başkonsolosluğa Pazartesi’den Cuma’ya yalnızca 11.00 ve 12.00 saatleri arasında gerçekleştirebilirler. • Bu site içerisinde bulunan bilgiler İstanbul Belçika Başkonsolosluğuna vize müracaatı yapmak isteyen şahıslar için genel bilgi vermek maksadıyla verilmiştir. Bu bilgiler diğer Belçika Diplomatik Temsilciliklerinden farklılık gösterebilir.


AVRUPA BİRLİĞİ KONSEYİ’NİN ŞARTLARINA CEVAP VEREBİLEN SİGORTA ŞİRKETLERİNİN LİSTESİ

ACIBADEM SIGORTA (216) 571-5555 / 571-5171 http://www.acibademsigorta.com.tr

AKSIGORTA (212) 393-4300 / 4442727 http://www.aksigorta.com.tr

ALLIANZ SIGORTA (216) 556-6666 / 444-4546 http://www.allianz.com.tr

ANADOLU SIGORTA (212) 350-0350 / 444-0350 http://www.anadolusigorta.com.tr

AVIVA SIGORTA (216) 547 75 75 / 444-2800 http://www.avivasigorta.com.tr

AXA SIGORTA (212) 334-2424 / 444-1999 http://www.axasigorta.com.tr

BASAK GROUPAMA SIGORTA (212) 367-6767 / 444-0999 http://www.basak.com.tr

CHARTIS SIGORTA (212) 236-4949 / 444-1244 http://www.chartissigorta.com.tr

ERGOISVICRE SIGORTA (216) 554-8100 / 444-0466 http://www.ergoisvicre.com.tr

EUREKO SIGORTA (216) 304-1000 / 444-6660 http://www.eurekosigorta.com.tr

GENERALI SIGORTA (212) 251-2788 / 334-2034 http://www.generali.com.tr

GUNES SIGORTA (212) 444-1957 http://www.gunessigorta.com.tr

GUVEN HAYAT SIGORTA (212) 367-6767 / 291-0396 http://www.guvenhayat.com.tr

HDI SIGORTA (212) 315-8500 / 368-6000 http://www.hdisigorta.com.tr

LIBERTY SIGORTA (212) 393-7400 / 444-0190 http://www.sekersigorta.com.tr

MAPFRE / GENEL YASAM (212) 334-6272 http://www.mapfregenelyasam.com

RAY SIGORTA (212) 363-2500 / 444-4729 http://www.raysigorta.com.tr

SOMPO JAPAN SIGORTA A.S. (216) 538-6000 http://www.sompojapan.com.tr/

YAPI KREDI SIGORTA (212) 336-0606 / 336-0909 http://www.yksigorta.com.tr

ZURICH SIGORTA (212) 393-1600 / 444-0665 http://www.zurichsigorta.com.tr

• Schengen alanına (Belçika’da dâhil olmak üzere) vize ile girmek arzusunda olan bütün kişiler, kişisel veya kolektif, tıbbi gerekçelerden dolayı ülkeye nakil masraflarını, tıbbi acil müdahale ve/veya hastane acil müdahale masraflarını kapsayan geçerli bir seyahat sigortasına sahip olduklarını ispatlamak durumundadırlar. Sigorta, Schengen Ülkeleri alanının tamamında geçerli olmalıdır ve tüm seyahat süresini kapsamalıdır. Asgari teminat ise 30.000 euro’dur.

ABD Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu, ABD’ye seyahat etmek isteyen başvuru sahipleri için yeni vize hizmetlerini uygulamaya koymuştur. 19 Aralık 2012 tarihinden itibaren, vize randevusu alımlarında, vize ücreti ödemelerinde ve kurye ile gönderi hizmetlerinde yeni bir sistem üzerinden hizmet verilmektedir. Yapılan yeni düzenleme ile, mevcut randevu ve pasaportların kurye ile gönderi ücretleri ortadan kaldırılarak vize ücretleri düşürülmüştür.

Başvuru sahipleri, ABD vizesi için başvuru randevularını üstlenici firma olan CSC aracılığı ile usvisa-info.com adresindeki websitesinden ya da (850) 252-6355 numaralı telefonu arayarak yapmaktadırlar. Bu telefona yapılan yerel aramalar ücretsizdir. Yeni sistemde randevu almak için ayrıca ücret ödemek gereği ortadan kalkmıştır ve randevu ücreti, vize başvuru ücretinin içinden tahsil edilmektedir.

Başvuru sahipleri, çağrı ve bilgi merkezi aracılığıyla randevularını 07:00-19:00 saatleri arasında alabilmektedirler. Telefonla bilgi sistemi Türkçe, İngilizce ve Farsça olarak hizmet vermekte, hem ABD Ankara Büyükelçiliği’nden hem de İstanbul Başkonsolosluğun’dan randevu alma imkanı sunmaktadır.

Vize başvuru ücretlerini nakit olarak ödemek isteyen başvuru sahipleri, ödemelerini Türkiye genelinde 959 noktada hizmet veren Akbank şubelerinde TL olarak yapabilmektedir, kredi kartı ile ödeme yapmak isteyen başvuru sahipleri ise otomatik telefon sisteminden yararlanarak ABD Doları olarak ödemektedirler.

Başvuru sahiplerinin pasaportları, başvuru sırasında seçmiş oldukları PTT şubesine gönderilmektedir. Kurye ile gönderi için ayrıca ücret gerekmemektedir ve pasaport gönderi ücretleri başvuru ücretinin içinde tahsil edilmektedir.